Organik Bal Nedir?


Organik Bal Nedir?

Herhangi bir katkı maddesi kullanılmadan üretilen bala Organik Bal denir. Çeşitli arılar tarafından, farklı bölgelerde, farklı çiçeklerden elde edilen bal, insanların sağlığını korumak ve bağışıklığı güçlendirmek için besinlerin arasında en önemli lezzetlerden biri sayılır. Bal ayrıca birçok hastalığa şifa kaynağı olmaktadır. Günümüzde ise çeşitli maddeler kullanılarak satışa sunulmakta ve bu yüzden piyasada sağlıksız yapay bal ile karşılaşmak da mümkün.

Organik Bal Üretimi Nasıl Gerçekleşir?

Günümüzde çıkarılmış olan kanun ve kurallara göre gerçekleştirilmekte olan bal üretimi sayesinde, sağlıklı ve doğru bal tüketimi yapılabilmektedir. Özellikle son yıllarda giderek artan sahtecilik olayları sayesinde organik bal nedir sorusu sıkça sorulmaya başlanmıştır. Doğal ortamlarda arılar ile üretilmiş olan ballar, katkı maddesi kullanılmaksızın işlenmekte ve sağlıklı kaplarda satışa sunulmaktadır.

Organik Bal Üretimi Nasıl Olmalıdır?

Organik bal nedir ve üretimi nasıl olmalıdır sorusunun cevabı ilk olarak, baldaki nektarın doğal çiçeklerden elde edilmesi şeklindedir. Üretim sırasında iklim ve bölgelere uygun arıların kullanımı ve kullanılan ilaçların da organik olması gerekir. Tabi ki içerisine hiçbir katkı maddesi ve kıvam artırıcı kullanılmamalıdır. Uygun fiyatlar ile çiçek balı ve yayla balı çeşitlerimizi, güvenle sitemiz üzerinden temin edebilirsiniz.